Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Νέες πηγές ενέργειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Νέες πηγές ενέργειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

O Lord Rees πρόεδρος της βρετανικής Royal Society, δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τις κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για τις χειρότερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.


«Οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονται και η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει δραματικά το κλίμα στον πλανήτη μέσα στα επόμενα 50 χρόνια».

«Ακόμα και αν δεν επαληθευτεί το σενάριο αυτό, εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Μέρος της προετοιμασίας είναι να επενδύσουμε στις πράσινες τεχνολογίες και στην ανάπτυξη τους», τόνισε ο Lord Rees στην ομιλία του για την 35ο η επέτειο της Royal Society.

Επίσης, επισήμανε στην ομιλία του ότι είναι επιτακτική ανάγκη για τη σωτηρία του πλανήτη, η επίτευξη μιας δεσμευτικής συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Κανκούν του Μεξικού».

«Η ηλιακή ενέργεια δίνει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πολλά οφέλη, αλλά χρειαζόμαστε άμεσα την αντικατάσταση των πυρηνικών σταθμών», τόνισε ο Rees.

Η βρετανική κυβέρνηση ξοδεύει ετησίως 600 εκατ. λίρες για έρευνες στον τομέα της ενέργειας, ενώ για τον τομέα της υγείας το ποσό ανέρχεται σε 1,4 δις λίρες, επισήμανε ο ίδιος.

Πηγή: econews


Posted in Οικολογία and tagged , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *