Αμαζόνιος: Αυξήθηκε η αποψίλωση των δασών

Αμαζόνιος: Αυξήθηκε η αποψίλωση των δασών

Κατά 15% αυξήθηκε η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, σύμφωνα με έκθεση του Βραζιλιάνικου Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (INPE).

Η σημαντική προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την αποψίλωση των δασών, που είχε αυξηθεί απότομα τον Απρίλιο, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, καθώς 477 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έγιναν καπνός, εκ των οποίων τα 406 μόνο στο Μάτο Γκρόσο, πολιτεία της δυτικής Βραζιλίας, όπου εκτρέφονται βοοειδή, αλλά παράγεται και μεγάλη ποσότητα σόγιας.

Παρά τις προσπάθειες, το ποσοστό αποψίλωσης φέτος για τον μήνα Ιούλιο είναι μόλις το μισό σε σύγκριση με αυτό, της αντίστοιχης περιόδου.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης, η Βραζιλιάνα υπουργός Περιβάλλοντος, Ιζαμπέλα Τεϊξέϊρα, έχει ήδη ανακοινώσει τη σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, που είχε γίνει στην Κοπεγχάγη το 2009, η Βραζιλία είχε δεσμευθεί να μειώσει την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου κατά 80%, έως το 2020.

Πηγή: tanea.gr

Posted in Οικολογία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *