«Ο πλανήτης σε χρειάζεται»

«Ο πλανήτης σε χρειάζεται»

Μια πρωτοπόρα και διαδραστική έκθεση, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα φιλοξενείται από την Τρίτη 8 Μαρτίου, μέχρι τα τέλη Ιουνίου στο Περίπτερο 2 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση «Ο πλανήτης σε χρειάζεται» έχει σχεδιαστεί από το Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Λονδίνου και εξερευνά το πώς η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας.

Η χρήση πολυμέσων (multimedia) και ο σχεδιασμός των εφαρμογών που περιλαμβάνονται σε αυτήν προσφέρουν μία μοναδική διαδραστική εμπειρία και την καθιστούν ως την πιο ελκυστική και πρωτοποριακή ‘άφιξη’ που υποδέχθηκε ποτέ το ελληνικό κοινό. Η νέα τεχνολογία,το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και το μοναδικό design της, την κατέταξαν υποψήφια για το διεθνές βραβείο εσωτερικού design FX AWARD.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης, που συνδέονται με την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου, όπως το νερό, η τροφή, η μετακίνηση και τα κτίρια και με τη βοήθεια ηχητικών εφέ και διαδραστικών παιχνιδιών, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει πολλά ενδεχόμενα της βιώσιμης ζωής στο μέλλον.

Η έκθεση απευθύνεται και είναι διασκεδαστική για ένα ευρύτατο κοινό, κάθε ηλικίας, όπως δείχνει και η ανταπόκριση που είχε σε διάφορες χώρες του κόσμου, έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.

Posted in Οικολογία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *