Τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πράσινες επενδύσεις

Τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πράσινες επενδύσεις 45 δισ. μέχρι το 2015

Τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πράσινες επενδύσεις 45 δισ. μέχρι το 2015


Τη μετατροπή του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις σε τράπεζα εξήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μιλώντας στο συνέδριο για την πράσινη ανάπτυξη στη Μεσόγειο, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η ρύθμιση για την ίδρυση της τράπεζας, που θα έχει ως σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Από το ίδιο βήμα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την πραγματοποίηση «πράσινων» επενδύσεων ύψους 45 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.


Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που «τρέχουν» αυτή την περίοδο, καθώς και στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», που θα ενισχύσει επενδύσεις για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες.

Επανέλαβε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που είναι υπό διαμόρφωση, θα δίνει έμφαση στην καινοτομία (στην οποία περιλαμβάνονται και οι πράσινες επενδύσεις) και την εξωστρέφεια.

Κάλεσε όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης σημείωσε ότι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας είναι η νέα γενιά (όπως είπε από το 2004 μέχρι σήμερα έχουμε 600.000 νέους επιστήμονες) και υπογράμμισε ότι η διπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η δημοσιονομική διάσωση σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέου προτύπου ανάπτυξης.

Πηγή: tanea.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *