Τι κερδίζει ο απλός πολίτης με τη μείωση του ΦΠΑ;

Τι κερδίζει ο απλός πολίτης με τη μείωση του ΦΠΑ;

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από απίστευτους αγώνες κατά των κακών Ευρωπαίων κατάφερε το απίστευτο. Να πείσει τους ξένους πως ΠΡΕΠΕΙ να γίνει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από 23% σε 13%, ώστε οι Έλληνες να το ρίξουν έξω και να αρχίσουν να χαλάνε στα σουβλάκια και μπίρες τα χρήματα τους (τώρα που θα τα βρουν ένας θεός ξέρει). Τέσπα, πέρα από τη πλάκα, σε μία υγιή κοινωνία (υγιή πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, κλπ) η κίνηση αυτή θα σήμαινε κάτι. Για την Ελλάδα, και ελπίζω πραγματικά να πέσω έξω, δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.

Λοιπόν, τι κερδίζει ο απλός πολίτης από αυτή κίνηση; Προσωπική μου γνώμη; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και εξηγώ: γιατί ως κλασσικός πονηρίδης Έλληνας, ο επιχειρηματίας εστίασης θα κοιτάξει πως να τσεπώσει τη διαφορά και δεν πάνε να γ…… οι άλλοι. Αν όμως ζούσαμε σε μία ιδεατή κοινωνία, τι κέρδος θα είχαμε από αυτή τη μείωση.

Σύμφωνα με το παρακάτω πίνακα που ετοιμάσαμε, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως η μείωση είναι 10% της καθαρής αξίας του προϊόντος και περίπου 8,1% της τιμής με 23% ΦΠΑ. Δηλαδή κάτι που είχε κόστος 1 Ευρώ, θα πρέπει να κοστίζει 92 σεντς, ή κάτι το οποίο κοστίζει 100 ευρώ θα πρέπει να έχει νέα τιμή τα 91,9 Ευρώ.

Ελπίζω να διαψευστώ αλλά δεν βλέπω κανέναν μαγαζάτορα να δίνει τη διαφορά στον καταναλωτή

.

Posted in Eμπρός Slapparoume, Κοινωνία and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *