Τέλος στο κάπνισμα με νέο νομοσχέδιο (βίντεο)

Ερχεται καθολική απαγόρευση καπνίσματος

Ερχεται καθολική απαγόρευση καπνίσματος

Έτοιμο να πάρει αποφασιστικά μέτρα ώστε να απαγορεύσει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα ενδέχεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

Αν οι θεριακλήδες εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία ελέγχων και καπνίζουν όπου βρουν, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και θα ισχύσει μέσα στο 2010 θα είναι πολύ πιο αυστηρό από το προηγούμενο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συζητεί με το υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΚΕ για τη συμμετοχή και της δημοτικής αστυνομίας στους σχετικούς ελέγχους. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι θα προβλεφθεί μεταβατική περίοδος εφαρμογής της απαγόρευσης για τους κλάδους που θίγονται περισσότερο από τα μέτρα (π.χ. νυκτερινά καταστήματα). Επιπλέον, θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια κατά του καπνίσματος σε «στοχευμένες» περιοχές και πληθυσμιακές ομάδες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα νέα μέτρα πιθανότατα να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, οπότε συνεδριάζει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για το κάπνισμα, παρουσία της υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Πάντως, ότι δεν κατάφεραν μέχρι τώρα αντικαπνιστικά μέτρα φαίνεται πως τα κατάφεραν τα… οικονομικά. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα, μετά τις αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων πολλοί πήραν τη απόφαση να κόψουν το κάπνισμα ή να το μειώσουν. Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο τζίρος πωλήσεων συρρικνώθηκε κατά 10%.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Πηγή: newsit.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *