Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Οι κινητοποιήσεις ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης συνεχίζονται, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κάλπης που στήθηκε την Τρίτη κατά τη μαραθώνια (άνω των έξι ωρών) Γενική Συνέλευση των σωματείων του κλάδου.

Μάλιστα η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, 76 ψήφοι υπέρ μόνο 6 κατά και 14 λευκά, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις εκκλήσεις της αγοράς.


Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ιδιοκτητών φορτηγών Γιώργος Τζωρτζάτος δεν έλαβε θέση υπέρ ή κατά των κινητοποιήσεων, αλλά προέτρεψε τους προέδρους των σωματείων να ψηφίσουν κατά συνείδηση και τόνισε ότι η κάθε απόφαση θα γίνει σεβαστή.

Στενεύουν τα περιθώρια

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια δηλώνει και ο επιχειρηματικός κόσμος, που επισημαίνει ότι οι ελλείψεις στην αγορά έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές.

Ήδη 4.000 κοντέινερ με εµπορεύµατα βρίσκονται στο ΣΕΜΠΟ και αλλά 3.000 στο λιµάνι του Πειραιά, ενώ 3.000 κοντέινερ βρίσκονται στο λιµάνι της Θεσσαλονίκης.

«Καταστρεφόµαστε και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Έχει χαθεί κάθε περιθώριο αντοχής» ήταν το σχόλιο του προέδρου της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ελληνικού Εµπορίου Βασίλη Κορκίδη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι πλέον τα περιθώρια στενεύουν και η ανοχή στις κινητοποιήσεις εξαντλείται.

Ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διαμηνύσει στους ιδιοκτήτες των φορτηγών πως η «περίοδος χάριτος» έχει παρέλθει οριστικά. «Θα εφαρμοστεί ό,τι ορίζει ο νόμος, είναι το μήνυμα που έδωσε ο Χρήστος Παπουτσής στους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο και αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.

Σε φορτισμένο κλίμα

Η κρίσιμη απόφαση ελήφθη ενώ το κλίμα έχει φορτιστεί από νέες επιθέσεις κατά φορτηγών που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Στο πιο σοβαρό από τα περιστατικά, στο 50ό χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας κονβόι 25 φορτηγών που κινούνταν με συνοδεία δύο περιπολικών, δέχθηκαν επίθεση, πιθανότατα από καραμπίνα.

Δύο από τα φορτηγά χτυπήθηκαν στο μπροστινό μέρος, στο ψυγείο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και να χρειαστεί γερανός για να τα μεταφέρει.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης: Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε το σχηματισμό δικογραφίας που θα στρέφεται κατά αγνώστων δραστών για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Αλλά δύο περιστατικά επιθέσεων εναντίον φορτηγών και των ιδιοκτητών τους σημειώθηκαν νωρίτερα στη Μάνδρα και στην Εγνατία, έξω από την Καβάλα. Ένα άτομο συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Καβάλας.

Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *