Προβολή του Kabuli Kid εις μνήμην του Χαμιντουλά Νατζαφί

Kabuli Kid

Kabuli Kid

H Kabuli Kid, μία ταινία του Μπαρμάκ Ακράμ θα προβληθεί την Παρασκευή στον κινηματογράφο Φιλίπ στην Πλατεία Αμερικής στη μνήμη του ανήλικου Αφγανού που έχασε τη ζωή του στο τρομοκρατικό χτύπημα στα Πατήσια.

Οι προβολές της ταινίας διοργανώνονται από τις εταιρείες Πέγκυ Καρατζοπούλου-PCV A.E. και Νεανικό Πλάνο στο σινεμά Φιλίπ (Θάσου 11, Πλ. Αμερικής, 210 8647444, 210 8612476). Θα υπάρξουν τρεις παραστάσεις (στις 18.30, 20.30 και 22.30).

Η τιμή εισόδου είναι δωρεάν, αλλά όποιος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά στην ενίσχυση της οικογένειας, θα μπορέσει να μάθει πληροφορίες στο σινεμά.

Η ταινία εκτυλίσσεται στη σύγχρονη Καμπούλ όπου μία γυναίκα που κρύβει το πρόσωπο της πίσω από μία μπούρκα, μπαίνει σε ένα ταξί με το μωρό της. Όταν φτάνει στον προορισμό της, αφήνει το μωρό της μέσα στο ταξί και ο οδηγός του ταξί Κάλεντ, προσπαθεί να την βρει, αλλά αυτή είναι χαμένη πίσω από τις τόσες γυναίκες που φορούν μπούρκα.

Η ταινία δείχνει τον Κάλεντ να κάνει τα πάντα για να βρει τη μητέρα του εξάχρονου. Η ταινία, δείχνει πως είναι το σημερινό Αφγανιστάν, μία χώρα που προσπαθεί να αναστηλωθεί μετά από τόσα χρόνια πολέμων.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *