Περισσότερα στοιχεία για την δράση του Επαναστατικού Αγώνα

Επαναστατικός Αγώνας

Επαναστατικός Αγώνας

Στοιχεία για τον τρόπο δράσης του επιχειρησιακού πυρήνα του Επαναστατικού Αγώνα έρχονται στο φως, μετά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και τις έξι συλλήψεις. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει πως οι τρομοκράτες δρούσαν με άκρα συνωμοτικότητα και προσοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα άτομα που αναλάμβαναν να πραγματοποιήσουν μία επίθεση έφευγαν ταυτόχρονα από τα σπίτια τους και κατευθύνονταν προς τρία διαφορετικά σημεία, προκειμένου να παραλάβουν τον εξοπλισμό που χρειάζονταν για το χτύπημα.

Εν συνεχεία, οι τρεις επιχειρησιακές ομάδες της οργάνωσης κατευθύνονταν προς τον στόχο από διαφορετικές διαδρομές.

Σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις για τα ευρήματα από την κατοικία στη Ν.Φιλαδέλφεια, ο οπλισμός μεταφερόταν στα σημεία των επιθέσεων με κοινές ταξιδιωτικές βαλίτσες σε διάφορα μεγέθη.

Τα ευρήματα από την κατοικία στη Ν.Φιλαδέλφεια

Η αστυνομία ερεύνησε εξονυχιστικά την κατοικία στην οδό Σαραντόγλου στην Ν.Φιλαδέλφεια το πρωί της Δευτέρας, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για σημαντικά ευρήματα.

Αν και οπλισμός ή εκρηκτικά δεν εντοπίστηκαν, βρέθηκε ένας υπολογιστής και η χειρόγραφη προκήρυξη με την οποία ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αναλάβει την επίθεση κατά αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο χειρόγραφο κείμενο υπάρχουν σημειώσεις και διορθώσεις.

Ακόμη, βρέθηκαν πολλές βαλίτσες σε διάφορα μεγέθη, είδη μεταμφίεσης, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μία συσκευή παραμόρφωσης της φωνής, που εκτιμάται ότι έχει χρησιμοποιηθεί στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τις επιθέσεις.

Η εν λόγω κατοικία εντοπίστηκε μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των έξι συλληφθέντων ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Γείτονας αναγνώρισε στο πρόσωπο του Χρ.Κορτέση τον άνθρωπο που ενοικίαζε -με άλλο όνομα- το σπίτι.

Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *