Όλα είναι καλά….

Όλα είναι καλά….

Όλα είναι καλά….

Ζούμε σε μια εποχή όπου ο τρόμος έχει την τιμητική του. Καθημερινά μέσα από τα ΜΜΕ, ο τρόμος πουλιέται με το τσουβάλι. Κλοπές, ληστείες, κουκουλοφόροι, τρομοκράτες, πανδημίες που θα αφανίσουν την ανθρωπότητα κλπ. Πόσο τυχαίο είναι αυτό; Ζούμε όντως σε μια κοινωνία που θα πρέπει να φοβόμαστε τους πάντες και τα πάντα ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Οι δημοσιογράφοι έχουν πάρει το μέρος το κυβερνήσεων και βοηθάνε και αυτοί όσο μπορούνε στη διατήρηση του φόβου μέσα στις κοινωνίες.

Η βιομηχανία του τρόμου βοηθά πολύ στον αποπροσανατολισμό του κόσμου από την πραγματικότητα αλλά και στο καλύτερο έλεγχο των ζωών μας. Επιπλέον πίσω από αυτή, συχνά κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Μετά τους τρομοκράτες, οι πανδημίες είναι το νέο σουξέ των ΜΜΕ.

Παρατηρώ λοιπόν ότι πολύ συχνά, την προσπάθεια δημιουργίας πανικού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ποιος όμως είναι ο λόγος;

Στις μέρες μας η άνθηση του αισθήματος φόβου, βοηθάει στο έλεγχο της σκέψης, στην απαγόρευση του ελεύθερου λόγου  και στον εξαναγκασμό. Δημιουργούνται φανταστικοί εχθροί από τους πραγματικούς εχθρούς μας.

Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός σε κάποιους. Ίσως και να είμαι…

Πρόσφατα παρακολούθησα ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο στο youtube. Πρόκειται για ένα «πρότζεκτ» με το όνομα «Everything is OK», το οποίο ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Το εν λόγω  βίντεο συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν σας τους εμφανίζει από προεπιλογή φέρτε τον κέρσορα πάνω από το τριγωνάκι κάτω δεξιά (δίπλα στον ήχο) και επιλέξτε μέσα στην επιλογή CC, Greek.

Unplugged

Posted in Unplugged, Κοινωνία and tagged , , , .

3 Comments

  1. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ. ΟΣΟ ΠΟΥΛΗΣΕ-ΠΟΥΛΗΣΕ!ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ..
    ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΑΚΙ!

  2. Συμφωνώ απολύτως!!!! Είναι πασιφανές ότι ο αποπροσανατολισμός από τα σημαντικά κρύβεται πίσω από τα θέματα που διαλέγουν να ασχοληθούν τα ΜΜΕ. Γιαυτό λοιπόν καλά θα κάνουμε να επιλέγουμε εμείς και να μην ασχολούμαστε με ότι σερβίρουν κατα καιρούς. Μη ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *