Νέα τροπολογία για τους ενοικιαστές επαγγελματικών χώρων

Νέα τροπολογία για τους ενοικιαστές επαγγελματικών χώρων

Νέα τροπολογία για τους ενοικιαστές επαγγελματικών χώρων

Το υπουργείο ανάπτυξης προωθεί τροπολογία για το καθεστώς του επαγγελματικού ενοικιοστασίου ώστε να προσφέρει κάποια ελάφρυνση στους ενοικιαστές.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση οι ενοικιαστές θα μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση μίσθωσης σε 3 αντί σε 6 μήνες πριν αποχωρήσουν από το ακίνητο, θα καταβάλλουν μόνο ένα μίσθωμα, αντί τεσσάρων, σε περίπτωση αποχώρησης προ της  λήξης της μίσθωσης, και επιπλέον θα δύνανται να προσβάλλουν τη σύμβαση μισθώματος μετά τη λήξη ενός χρόνου, αντί  δύο που ίσχυε ως τώρα.

Σύμφωνα με την υπουργό Λούκα Κατσέλη αυτό ισοδυναμεί με στήριξη του επιχειρηματία «που θα θελήσει να επαναδιαπραγματευτεί ή και να τερματίσει την υπάρχουσα μίσθωση ξεκινώντας μια νέα», ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Παραδιάς τόνισε πως είναι «καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τους εμπόρους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σ’ όλη τη χώρα ώστε, με τις απαραίτητες προσαρμογές  να μην κινδυνεύσει κανένας επαγγελματίας να χάσει την επαγγελματική του στέγη».

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *