Κύκλωμα έβγαζε σύνταξη σε Βουλγάρες με ένα χρόνο εργασίας

Κύκλωμα έβγαζε σύνταξη σε Βουλγάρες με ένα χρόνο εργασίας

Κύκλωμα έβγαζε σύνταξη σε Βουλγάρες με ένα χρόνο εργασίας

Κύκλωμα με 650 Βουλγάρες και 20 Βούλγαρους που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις από το ελληνικό δημόσιο, εξάρθρωσαν οι αρχές. Μάλιστα η σύνταξη έφθανε τα 500 ευρώ τον μήνα.


«Πρόκειται για καραμπινάτη κομπίνα που γινόταν για χρόνια εις βάρος του ασφαλιστικού μας συστήματος και των ασφαλισμένων» δήλωσε στην εφημερίδα το «Βήμα» ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι «η καλοστημένη αυτή απάτη ήδη απασχολεί δύο κράτη, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία».

Σύμφωνα με πληροφορείς της εφημερίδας, το κύκλωμα δρούσε ως εξής. Γραφεία προσέφεραν εργασία με το αζημίωτο σε Βουλγάρες ηλικίας 53-54 ετών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι δουλειές που τους έβρισκαν ήταν να εργάζονται κυρίως ως καθαρίστριες σε ξενοδοχεία ή σε εστιατόρια ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον τους δήλωναν ψευδή μόνιμη διεύθυνση κι αυτό γιατί αν δεν το έκαναν τότε θα δικαιούνταν σύνταξη ύψους μόλις 15 ευρώ. Μόνο δηλαδή για περίθαλψη!

Για κάθε Βουλγάρα που έφερναν στη χώρα μας, τα γραφεία έπαιρναν από αυτή προμήθεια που εφθανε ως και το 10% του μισθού που έπαιρνε εκείνη από την εργασία της.

Μόλις οι Βουλγάρες συμπλήρωναν του 55ο έτος ηλικίας κι έχοντας ήδη δουλέψει 14 χρόνια στη Βουλγαρία κι ένα στη Ελλάδα, διεκδικούσαν από το ΙΚΑ σύνταξη ύψους 500 ευρώ!!!

Επιπλέον από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει ζημιά στο ΙΚΑ αλλά και σε άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Posted in Κοινωνία and tagged , , .

One Comment

  1. Kala milame gia 4,500,000 euro… Edo lipoune triss….

    Ean 8 ekatomiria Ellines pernane auta ta lefta kathe mina… apo to kratos… ftanamoume sto 1/2 tou elimatos.

    Btw.. To idio kanoune oi ellines sto exoteriko.. kai kyrios stin Agglia. Kai malista pernoume perisotera apo 500 euro…

    Kalo einai i astinomia na mpi stin vouli … kai na mazepsi kanena “Ellina”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *