Κίνδυνος να κλείσουν κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Για δραματική έλλειψη κρεβατιών μονάδων εντατικής θεραπείας μιλούν οι ειδικοί

Για δραματική έλλειψη κρεβατιών μονάδων εντατικής θεραπείας μιλούν οι ειδικοί

Τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας, Απόστολος Αρμαγανίδης, ενόψει του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εντατικής Θεραπείας, που θα γίνει από 5 έως 7 Νοεμβρίου.


Όπως μάλιστα τόνισε, η δραματική κατάσταση έλλειψης κρεβατιών εντατικής θεραπείας αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού στο τέλος του μήνα κινδυνεύουν να «κλείσουν» 80 κρεβάτια, καθώς λήγουν οι συμβάσεις όσων είχαν προσληφθεί προκειμένου να λειτουργήσουν.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Αρμαγανίδης, από τα 150 κλειστά κρεβάτια που ήταν σε όλη τη χώρα, λειτούργησαν τον τελευταίο χρόνο τα συγκεκριμένα 80, χάρη στις προσλήψεις συμβασιούχων.

Ο κ. Αρμαγανίδης αναφέρθηκε και στο παράλογο, όπως είπε, σύστημα εφημεριών και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, αν είναι δυνατόν τέσσερις γιατροί να μπορούν να κάνουν μόνο πέντε εφημερίες το μήνα, με βάση το νέο πλαφόν και μια μονάδα εντατικής θεραπείας να μένει ακάλυπτη ακόμη και για 20 μέρες.

Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι εξακολουθούν να παραμένουν 70 θέσεις κενές και επισήμανε ότι ελάχιστοι γιατροί εκφράζουν πλέον ενδιαφέρον να ακολουθήσουν την ειδικότητα που θα τους επιτρέψει να εργαστούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *