Η κουλτούρα της ειρήνης…

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Ημέρα που ψηφίστηκε απο τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1981.

Έχοντας από τη μια μεριά την πληροφορία αυτή αλλά και τις εικόνες που συνεχίζουν να έρχονται απο τον πόλεμο της Συρίας, δεν είναι δύσκολο να οδηγηθεί κανείς στην σκέψη πως η πραγματικότητα πάντα θα νικά την ουτοπία. Γιατί δυστυχώς η παγκόσμια ειρήνη πάντα σαν μια ουτοπία παρουσιαζόταν από τις «μεγάλες δυνάμεις» και τα «συμφέροντα», διατυπωμένη μόνο μέσα σε επίσημα έγγραφα, διεθνείς ανακοινώσεις και κάθε τύπου «υποκριτικές» γιρλάντες που θεωρούνται απαραίτητες για να στολίσουν με «ανθρωπιά» τα απάνθρωπα χαμόγελα τους.

Μετά τις επιθέσεις με χημικά, οι μάχες στις κατεστραμένες πόλεις παραμένουν ενώ οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια εκτοπίστηκαν. Αυτή είναι η κουλτούρα της ειρήνης….Κουλτούρα που αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρούς, κατεστραμένες ζωές, ξεριζωμένους ανθρώπους και πληγωμένα παιδιά…Γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αμαυρώνεις και να λερώνεις με αίμα τον κόσμο ενός παιδιού.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *