Το Σαββατοκύριακο θα ανάψουν τα φανάρια στην Αθήνα

Το Σαββατοκύριακο θα ανάψουν τα φανάρια στην Αθήνα, καθησυχάζει ο γγ Δημοσίων Έργων

Το Σαββατοκύριακο θα ανάψουν τα φανάρια στην Αθήνα, καθησυχάζει ο γγ Δημοσίων Έργων

Σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων παρατηρούνται από τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας, καθώς εκτός λειτουργίας έχουν βγει περίπου 300 φωτεινοί σηματοδότες. Την κατάσταση επειδεινώνει η έντονη βροχόπτωση στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, υποσχέθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Γ.Οικονομίδης.


Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται σε 23 κεντρικές διασταυρώσεις δρόμων, όπως στη Μεσογείων, την Παπαδιαμαντοπούλου, τη Βασ. Σοφίας, την Βασ. Όλγας, την Βασ. Κωνσταντίνου, την Καβάλας, την γέφυρα Μοσχάτου στην Πειραιώς στην Κηφισίας στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως.

Από νωρίς το πρωί, την κίνηση ρυθμίζουν οι άνδρες της τροχαίας, ωστόσο, το βράδυ οι διασταυρώσεις κλείνουν με κώνους ή ταινίες για το φόβο τροχαίων ατυχημάτων.

Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς προσοχή και χαμηλές ταχύτητες.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Γιάννης Οικονομίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ, υποσχέθηκε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν λυθεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των φαναριών.

«Το πρόβλημα δεν είναι στην έκταση που παρουσιάζεται», δήλωσε και διευκρίνισε ότι πρόκειται για περίπου 20 κόμβους στο κέντρο και 10-15 σε περιφερειακούς δήμους.

Όπως είπε ο κ.Οικονομίδης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη συμμετοχή της Siemens στο θέμα λειτουργία των φαναριών, αλλά και στα έργα του μετρό που έχουν καθυστερήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με τα φανάρια κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες. Οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ελλείψει ανταλλακτικών, αφού εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει τη συντήρησή τους.

Μέχρι το καλοκαίρι, οπότε έληξε η προηγούμενη σύμβαση, το έργο της συντήρησης ανήκε στη Siemens.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *