Ελλείψεις στη Πυροσβεστική

Ελλείψεις στη Πυροσβεστική

Ελλείψεις στη Πυροσβεστική

Οι φωτιές των δασών έχουν καταστρέψει την Ελλάδα. Αν διαστήματα έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις και μέτρα τα οποία θα βοηθούσαν ώστε να μην συμβεί πάλι κάποιο παρόμοιο περιστατικό. Όμως οι ελλείψεις στο σώμα της Πυροσβεστικής είναι μεγάλες.

Την 1η Μαΐου ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας. Όμως 4.000 οργανικές θέσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν το σώμα να είναι αποτελεσματικό, παραμένουν κενές.  Επιπλέον τα φετινά κονδύλια είναι κατά πολύ μικρότερα από όσα είχε ζητήσει η διοίκηση του Πυροσβεστικού σώματος.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά από τα αεροπλάνα να μένουν καθηλωμένα λόγω τεχνικών βλαβών, ενώ και ο υπόλοιπος στόλος της υπηρεσίας σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ παλιός και αντιμετωπίζει σημαντικά μηχανολογικά προβλήματα.

Εχτές μάλιστα έγινε μια συνάντηση, υπό την προεδρία του κου Μαρκογιαννάκη (αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών), προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως η λήψη μέτρων στις χωματερές, η καταγραφή του μηχανολογικού εξοπλισμού των δήμων, οι ανάγκες για πηγές υδροληψίας κλπ, αλλά δεν έγινα ούτε μια επισήμανση για τα ουσιαστικά προβλήματα του σώματος.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *