Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα περίπου 5 εκατομμύρια ασφαλισμένους καθώς οι γιατροί του ΙΚΑ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη. Στο μεταξύ, κλειστά θα είναι την Δευτέρα τα φαρμακεία όλης της χώρας, νέα στάση εργασίας θα κάνουν τα λεωφορεία, ενώ οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή.
Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία διαρκείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν έως τις 10 Φεβρουαρίου (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), ενώ από την Τρίτη έως την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας.
Σύμφωνα με σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται από αύριο με ατομικό συνταγολόγιο και επιλέγοντας τους 15.000 -16.000 συμβεβλημένους με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ γιατρούς.
Οι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν, ενώ οι συνταγές που θα γράψουν θα ελεγχθούν ηλεκτρονικά.
Αργά το απόγευμα της Κυριακής έγινε σύσκεψη για τις κινητοποιήσεις και την εφαρμογή του σχεδίου στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Κουτρουμάνης και Σπυρόπουλος, καθώς και οι διοικητές του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.
Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία την Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική θα κατεβάσουν ρολά και την Τρίτη, ενώ κλειστά μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα είναι τα φαρμακεία του Πειραιά. Οι φαρμακοποιοί θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου
Κινητοποιήσεις σε λεωφορεία – δικηγόρου
Νέα στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 θα κάνουν την Δευτέρα τα λεωφορεία, ενώ την Τρίτη ακινητοποιημένο από τις 12:00 έως τις 16:00 θα μείνει το μετρό.
Στο μεταξύ, οι δικηγόροι αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή το μεσημέριο διοργανώνουν συλλαλητήριο έξω από την Βουλή.
