Η Coca Cola σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα

Η Coca Cola σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα

Η Coca Cola σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα

Η βιομηχανία κολοσσός σκέφτεται να μετακομίσει σε πιο πρόσφορες αγορές του πλανήτη. Είχε προειδοποιήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το δυσβάσταχτο βάρος της διπλής φορολόγησης και τώρα στρέφει τα πυρά της κατά του υπουργού Οικονομικών.

Θεωρείται (και όχι άδικα) μία από τις λιγοστές ελληνικές «υπερδυνάμεις». Ένας όμιλος από τους λίγους που διεκδικούν για λογαριασμό τους τον όρο «ελληνική πολυεθνική». Ο όμιλος Coca-Cola 3Ε των 2.500 εργαζομένων, των 7 εργοστασίων και των 28 χωρών που διοικούνται από τη «μητέρα Ελλάδα» σαφώς εκπροσωπεί την εξωστρεφή επιχειρηματική εικόνα μιας χώρας που εκτός από τη ναυτιλία ελάχιστα έχει να επιδείξει στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα, παρά ταύτα, μια σειρά πληροφοριών που έρχονται στην επιφάνεια, σε συνδυασμό με δηλώσεις από τη μεριά των διοικούντων την κορυφαία εμφιαλωτική βιομηχανία του πλανήτη, δείχνουν ότι τα παραπάνω ρεκόρ που μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια ενδεχομένως να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

Την προηγούμενη βδομάδα ο Κύπριος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δώρος Κωνσταντίνου κάλεσε μέσω του Reuters την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το φορολογικό καθεστώς: «Δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι η 3Ε και άλλες εταιρείες με σημαντικές δραστηριότητες εκτός Ελλάδας θα συνεχίσουν να φέρνουν τα κεφάλαια στη χώρα, να καταβάλλουν το 40% και να διανέμουν το υπόλοιπο.»

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *