Η απαγόρευση του καπνίσματος μείωσε την πελατεία

Η απαγόρευση του καπνίσματος μείωσε την πελατεία

Η απαγόρευση του καπνίσματος μείωσε την πελατεία

Μείωση του τζίρου των καταστημάτων τους διαπιστώνουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ένα μήνα μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα του κλάδου.


Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία σημειώνει ότι έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από εκατοντάδες επαγγελματίες απ’ όλη την χώρα, αποτέλεσμα των αρνητικών επιπτώσεων (μείωση τζίρου-έλλειψη πελατών) από την εφαρμογή του μέτρου.

Η ΠΟΕΣΕ σημειώνει ότι ακόμη και πριν την ψήφιση του Ν. 3868/2010, είχε εκφράσει στην κυβέρνηση τις ενστάσεις της, πλην των άλλων και για την επιλογή του χρόνου εφαρμογής, δεδομένου ότι ο κλάδος παρουσιάζει μείωση του κύκλου εργασιών που αγγίζει το 40% και σε ορισμένους νομούς ακόμη μεγαλύτερη. «Εάν σε αυτό προστεθεί και η αναμενόμενη μείωση λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος (ευρωπαϊκός μέσος όρος -25%), δεν κινδυνεύει απλά, αλλά είναι βέβαιο, ότι χιλιάδες επιχειρήσεων του κλάδου θα βάλουν λουκέτο» αναφέρει η ομοσπονδία.

Η ομοσπονδία εκτιμά ότι οδηγούνται σε κλείσιμο αρκετές επιχειρήσεις, «με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, (σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ο κύκλος εργασιών μόνο των χώρων εστίασης ανέρχεται στο ποσόν των 5,6 δισ. ευρώ για το 2009 μειωμένος έναντι του 2008 κατά 800 εκατομμύρια ευρώ) και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *