Αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο στην Αθήνα

Αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο

Αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο

Ένα από τα φλέγοντα θέματα των ημερών μας έχει να κάνει με την ιθαγένεια των μεταναστών στην χώρα μας. Βάση αυτού το Σάββατο (20/2) διοργανώνεται μια μεγάλη αντιρατσιστική πορεία. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Ομόνοια (15.00) και θα καταλήξει στο Σύνταγμα. Μάλιστα στις 17.00 στο Σύνταγμα θα δοθεί και μια συναυλία με τη συμμετοχή συγκροτημάτων μεταναστών δεύτερης γενιάς.

Στην πορεία θα συμμετάσχουν η ΟΛΜΕ, η ΕΙΝΑΠ, η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Εξοπλισμού, 30 Κοινότητες Μεταναστών, η Κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό», το Δίκτυο Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων Μεταναστών και Προσφύγων, η Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRA), η καμπάνια «Όχι στο ρατσισμό από την κούνια» και το Εθνικό Παρατηρητήριο κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας (ΚΕΜΟ). Από πλευράς πολιτικών κομμάτων θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι.

Ο Θ.Κούρκουλας, εκπρόσωπος ης Κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό» που θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καλούμε όλους τους πολιτικούς φορείς και βουλευτές, που διατείνονται ότι είναι υπέρ των μεταναστών, να συνταχθούν μαζί μας».

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *