Αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου

Αναβαθμίζονται οι υποδομές στον Εθνικό Κήπο

Αναβαθμίζονται οι υποδομές στον Εθνικό Κήπο

Η πορεία των διαδικασιών για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το είδος των παρεμβάσεων που απαιτούνται στα θέματα των υποδομών, ήταν το θέμα κοινής συνέντευξης τύπου έδωσαν την Τετάρτη ο νομάρχης Αθηνών Ιωάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε πρώτη φάση, προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου από το Δήμο της Αθήνας, προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών. Έτσι, το νερό θα τρέχει και πάλι στον Κήπο, οι λίμνες θα καθαριστούν και θα μονωθούν, τα μηχανήματα για τη ροή του νερού θα αντικατασταθούν, τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού θα αναβαθμιστούν καθώς και η Παιδική Χαρά.

Παράλληλα, θα προκηρυχθεί μελέτη, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό και την αποκατάσταση του μαντρότοιχου της Ηρώδου του Αττικού.

Για τη μελέτη και τα έργα του Εθνικού Κήπου η Νομαρχία της Αθήνας έχει διαθέσει συνολικά το ποσό των 7.500.000 ευρώ, ενώ προηγήθηκε η διάθεση ποσού 1.050.000 ευρώ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη επιστημονικής έρευνας και ιστορικής μελέτης για τον Κήπο, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν από το Πολυτεχνείο εντός του Οκτωβρίου.

Οι κ.κ. Σγουρός και Κακλαμάνης αναφέρθηκαν επίσης στο θέμα της παραχώρησης για δύο χρόνια μέρους του κτιρίου της Ιεράς Οδού (πρώην Λυσσιατρείο) από τη Νομαρχία Αθηνών στο Δήμο Αθηναίων, ώστε να αξιοποιηθεί για τη σίτιση αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων.

Τέλος, υπέγραψαν τις προγραμματικές συμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για τις ράμπες ΑΜΕΑ, πεζόδρομων της περιοχής Ψυρρή και της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ρουφ, ενώ αναφέρθηκαν και στις προγραμματικές συμβάσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας και αφορούν την ανέγερση τριών πρότυπων βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών..

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *