ΕΣΑμεΑ: «Η υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας οδηγεί τα άτομα με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κοινωνική ευθανασία»
[portfolio_slideshow]
Η ΕΣΑμεΑ τονίζει πως η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα και αγωνίας για το αναπηρικό κίνημα της χώρας και διαμυνύει πως συνεχίζει διεκδικώντας:
- Προώθηση πολιτικών και μέτρων που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση κάθε πολίτη με αναπηρία, χρόνια και ψυχική πάθηση.
- Προώθηση μέτρων και πολιτικών για την αποκατάσταση που αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι.
- Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.
- Διασφάλιση αποτελεσματικής οργάνωσης και λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα ασφαλιστικών παροχών.
- Λήψη συντονισμένων μέτρων φαρμακευτικής πολιτικής για να μην είναι τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες διαρκώς όμηροι μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών συμφερόντων.
- Αλλαγή του όρου «κωφαλαλία» με τον δόκιμο όρο «κώφωση», σύμφωνα με τον νέο ΚΕΒΑ.
Πηγή:ThePressProject.gr
