Χωρίς ΗΣΑΠ και Μετρό από τις 11 έως τις 13 μ.μ.

Χωρίς ΗΣΑΠ και Μετρό από τις 11 έως τις 13 μ.μ.

Χωρίς ΗΣΑΠ και Μετρό σήμερα η πρωτεύουσα από τις 11 το πρωί έως τις 13μμ. Η απόφαση των εργαζομένων ελήφθη ως αντίδραση σε εισαγγελική εντολή, να οδηγηθεί στο αυτόφωρο μηχανοδηγός του ΗΣΑΠ, για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι το βράδυ της Δευτέρας ένας άνδρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο σταθμό Αττική.

Τελικά ανασύρθηκε κάτω από το διερχόμενο συρμό χωρίς να έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τόσο ο ίδιος όσο και αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι επρόκειτο για «καθαρή» απόπειρα αυτοκτονίας.

«Παρόλο που δεν υπήρχε θανατηφόρο περιστατικό και αφού όλες οι ενδείξεις (καταθέσεις) συνομολόγησαν ότι ο ηλεκτροδηγός δε φέρει την παραμικρή ευθύνη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε τα αστυνομικά όργανα να κρατήσουν στο τμήμα το συνάδελφο όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να παρουσιαστεί ο ίδιος στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφάσιζε για την άρση του περιορισμού που του είχε επιβληθεί», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, οι ηλεκτροδηγοί εξηγούν ότι η στάση εργασίας γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπου που αντιμετωπίστηκε το περιστατικού και ζητούν την εξεύρεση λύσης που θα αποτρέπει στο εξής «την αναίτια ταλαιπωρία εργαζομένων».

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *