Με ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ. η φύλαξη των γραμμών 2 και 3 του μετρό

Με ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ. η φύλαξη των γραμμών 2 και 3 του μετρό

Με ειδικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας θα καλύψει το «κενό» στην ασφάλεια η διοίκηση του μετρό μια και στις 4 Σεπτεμβρίου σταμάτησε η φύλαξη των γραμμών 2 και 3 καθώς δεν έχει υπογραφεί σύμβαση με εταιρεία security.

Ο διαγωνισμός που πραγματοποίησε η ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) για την ανάθεση της φύλαξη του Μετρό ανέδειξε μειοδότη την εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ, με δεύτερη την BRINKS, ωστόσο η δεύτερη προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσει την ανάθεση. Επιχείρημα της ήταν πως η τιμή ανά ώρα που πρότεινε η ΠΥΡΣΟΣ είναι χαμηλότερη από την κατώτερη που ορίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Το ΣτΕ δικαίωσε την BRINKS, με αποτέλεσμα το Μετρό να μείνει χωρίς φύλαξη.

Η προσφορά της BRINKS που κατατέθηκε το 2010 προέβλεπε αποζημίωση 8 ευρω την εργατοώρα. Ωστόσο μέχρι σήμερα έχει σημειωθεί μείωση 22% στους μισθούς των security πάνω των 25 ετών και 32% στους κάτω των 25 ετών. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του μετρό ζήτηση από την BRINKS νέα προσφορά και η εταιρεία αποφάσισε ότι μπορεί να μειώσει κατά 4% την αρχική της προσφορά.

Το θέμα παραπέμφθηκε τελικά από την ΣΤΑΣΥ στην Μονάδα Παρακολούθησης Δημοσίων Συμβάσεων η οποία αναμένεται να αποφανθεί μέχρι τη Δευτέρα κατά πόσο είναι συμφέρουσα η παρούσα σύμβαση.

Πάντως ακόμα και αν η απάντηση είναι αρνητική και χρειαστεί επιπλέον χρόνος για την υπογραφή νέας σύμβασης φύλαξης το «κενό» στην ασφάλεια, σύμφωνα με την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, θα καλύπτεται από επιπλέον 40 ειδικούς φρουρούς.

Πηγή:imerisia.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *