Στο πειθαρχικό η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων για τις μαύρες κορδέλες

Στο πειθαρχικό η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων για τις μαύρες κορδέλες

Με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη συναντήθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι της φιλαρμονικής του δήμου, με αφορμή την ανάρτηση των τελευταίων μαύρων κορδέλων στα μουσικά τους όργανα, κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι εμμένει στην απόφαση του για έρευνα και πειθαρχικό που θα υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Στην ίδια συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων όλης της αντιπολίτευσης, καθώς και εκπρόσωπος της ΠΟΘΑ.

Η απόφαση για τις μαύρες κορδέλες ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της φιλαρμονικής των οποίων οι αποδοχές έχουν μειωθεί σημαντικά.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» σχολιάζει πως ο κ. Καμίνης «συνεχίζει να λειτουργεί όχι ως δήμαρχος όλων των Αθηναίων ως όφειλε, αλλά ως υπάλληλος της κυβέρνησης και της τρόικας. Η δημοτική αρχή συνεχίζει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, δεν αντιλαμβάνεται ότι και οι μουσικοί της φιλαρμονικής του δήμου είναι μέρος της κοινωνίας που δοκιμάζεται, που διαμαρτύρεται, και αντιστέκεται, με κάθε τρόπο απέναντι στην αντιλαϊκή, μνημονιακή, πολιτική της κυβέρνησης».

Η «Ανοιχτή Πόλη» καλεί τον δήμαρχο «να αφουγκραστεί τα μηνύματα της κοινωνίας πριν είναι αργά για τον ίδιο και την παράταξη του».

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *