Φεύγει το Carrefour από την Ελλάδα

Στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Λονδίνο, με εκπροσώπους του χρηματο-πιστωτικού συστήματος παρουσία του υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, αναφέρθηκε ότι η γαλλική αλυσίδα των σούπερ μάρκετ Carrefour φεύγει από την Ελλάδα, λίγο πριν τις εκλογές.

«Παρά το γεγονός ότι θα χάσει συνολικά 220 εκατομμύρια ευρώ, το Carrefour θα πουλήσει το μερίδιό του στον συνέταιρό του Μαρινόπουλο» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Guardian.

Σημειώνεται ότι στην ίδια εκδήλωση ο κ. Όζμπορν είπε ότι μπορεί να υπάρξει η ανάγκη να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, προκειμένου να «ταρακουνηθούν» οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Επιβεβαιώνει ο Μαρινόπουλος

Ανακοινώθηκε και επισήμως η μεταβίβαση του ποσοστού που κατείχε η Carrefour στην κοινοπραξία της στην Ελλάδα με την Μαρινόπουλος.

Ειδικότερα, τη διαχείριση της λειτουργίας, των σημάτων και την ανάπτυξη των καταστημάτων Carrefour Μαρινόπουλος (στην Ελλάδα και την Κύπρο) συμφώνησαν να αναθέσουν στον Όμιλο Μαρινόπουλου οι Όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος και καθόρισαν τις προϋποθέσεις ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Carrefour Μαρινόπουλος θα καταστεί αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης, ο όμιλος εταιρειών Μαρινόπουλου θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος της Carrefour Μαρινόπουλος. Η εταιρεία θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον Τζερόμ Λουμπέρ και θα υποστηρίζεται από ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης, στο πλαίσιο της οικονομικής αναδιοργάνωσης της εταιρείας και για να αντιμετωπισθούν οι τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις στην Ελλάδα, οι μέτοχοι θα προβούν από κοινού σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 348 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος Carrefour επιβεβαιώνει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, την εμπιστοσύνη, που πάντοτε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους είχε στην οικογένεια Μαρινόπουλου, με τη μεταβίβαση της κυριότητας και την ανάθεση της διαχείρισης αυτής της ηγετικής εταιρείας, σε μια χώρα με την οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι ιδιαίτερα δεμένη και στην οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι σε θέση, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, να διασφαλίσει την καθοδήγηση και πορεία της εταιρείας μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος, πρόεδρος της Αφοι Μαρινόπουλοι ΑΕ, δήλωσε: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτήν τη συμφωνία, η οποία παρέχει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα μέσα και την ευελιξία για να βελτιώσει το μοντέλο ανάπτυξής της και την εξυπηρέτηση των πελατών της, καθώς και να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα. Με τη συμφωνία αυτή, επιβεβαιώνουμε και πάλι την ισχυρή δέσμευσή μας στην ελληνική και κυπριακή αγορά και σε όλους τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας, που έχουν βοηθήσει την Carrefour Μαρινόπουλος να καταλάβει ηγετική θέση στο χώρο της λιανικής στην Ελλάδα”.

Η συμφωνία, υπογράφεται σήμερα, και θα υλοποιηθεί στις ερχόμενες εβδομάδες, μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.

Πηγή:epikaira.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *