Το υπουργείο Παιδείας θέλει 14.000 αναπληρωτές

Το υπουργείο Παιδείας θέλει 14.000 αναπληρωτές

Ψήφισμα με τις προτάσεις τους για βελτιώσεις στο νέο νόμο για τα πανεπιστήμια παρέδωσαν οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Κατά τη συνάντησή τους ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο θέμα των φοιτητικών εστιών, καθώς ορισμένες από αυτές αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και η διαχείρισή τους θεωρείται προβληματική, αφού τα οικονομικά των πανεπιστημίων έχουν ήδη περιοριστεί σημαντικά.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα ζητήματα που έχουν σχέση με την υλοποίηση του νέου νόμου καθώς θα πρέπει να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες ως το τέλος Αυγούστου που λήγει η θητεία όλων των πρυτανικών αρχών.

Το μεσημέρι, πριν από τη συζήτηση με τους πρυτάνεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συναντήθηκε με τους 13 περιφερειάρχες εκπαίδευσης, με αντικείμενο την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς.

Φέτος έχουν ζητηθεί περίπου 14.000 αναπληρωτές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία για τη νέα χρονιά, καθώς ολόκληρα τμήματα και περιφέρειες της χώρας αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού.

Όσον αφορά στα σχολικά βιβλία, έχει ήδη αρχίσει η διανομή τους στα σχολεία και αναμένεται ότι θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων το πολύ ως τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *