Τριήμερος μίνι καύσωνας

Τριήμερος μίνι καύσωνας

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από σήμερα Τρίτη, με τον καύσωνα να διαρκεί έως και την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει σε ορισμένες περιοχές έως τους 41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σταδιακή πτώση από το Σάββατο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα φθάσει την Τετάρτη στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 33 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 35-36 βαθμούς.

Την Πέμπτη στα ηπειρωτικά θα διαμορφωθεί στους 39, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές μεταξύ 35 και 37 βαθμών.

Την Παρασκευή θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς και πιθανό στο εσωτερικό των ανατολικών περιοχών της χώρας τους 41. Στις Κυκλάδες τους 35 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές θα διαμορφωθεί μεταξύ 36-38 βαθμών.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά και τα βόρεια, η οποία αναμένεται ότι θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα την Κυριακή. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ.
Το Σάββατο στα δυτικά και στα βόρεια η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 36 με 37, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει στο επίπεδο των 38 έως 40 βαθμών.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *