Το σχέδιο για τα δημόσια ΜΜΕ

Το σχέδιο για τα δημόσια ΜΜΕ

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του κυβερνητικού σχεδίου για την αναδιοργάνωση των δημόσιων ΜΜΕ, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο.

Για το σχέδιο, όπως επισήμανε ο κ. Μόσιαλος, έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου καθώς και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Μόσιαλος πρόσθεσε ότι «το σχέδιο θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών κατάρτισης του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο ανατίθενται οι σχετικές αρμοδιότητες στον Υπουργό Επικρατείας και αφού συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο κεντρικός άξονας του κυβερνητικού σχεδίου φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός «φορέα-ομπρέλα», στον οποίο θα υπαχθούν σχεδόν όλοι οι οργανισμοί που έχουν να κάνουν με τα δημόσια ΜΜΕ, με κυρίαρχη την ΕΡΤ, η οποία θα αναλάβει πλέον και το κόστος του. Στόχος είναι να επιτευχθούν συστεγάσεις υπηρεσιών, ανταλλαγή προσωπικού, περιορισμός συμβασιούχων, μισθολογική εξομοίωση, κατάργηση υπηρεσιών κ.ά., ώστε να υπάρξει συνολικό συμμάζεμα στα έξοδα.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι, εκτός από τη συρρίκνωση των περιφερειακών ραδιοσταθμών και του προγράμματος της ΕΤ-1, τον επανασχεδιασμό των ιστοσελίδων της ΕΡΤ, την πιθανότητα «λουκέτου» της έντυπης μορφής της «Ραδιοτηλεόρασης», τον περιορισμό των ψηφιακών καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης, που έχουν ήδη ακουστεί, υπάρχουν και άλλες προτάσεις που αφορούν την ένταξη της τηλεόρασης της Βουλής, του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων αλλά και της Ταινιοθήκης της Ελλάδος σε ένα ευρύ σχήμα υπό την ΕΡΤ. Κάτι που σημαίνει βέβαια ότι με τους προϋπολογισμούς των συγκεκριμένων υπηρεσιών θα επιβαρύνεται πλέον η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο σχεδιάζεται να υπαχθεί πιθανότατα στη διεύθυνση Μουσείου-Αρχείου της ΕΡΤ, ενώ εξετάζεται ακόμα ο τρόπος με τον οποίο θα υπάρξει, αν όχι συνένωση, τουλάχιστον ευρύτατη συνεργασία μεταξύ ΑΠΕ-ΜΠΕ και δημόσιας ραδιοτηλεόρασης χωρίς να αποκλείεται η δεύτερη να αναλάβει και το κόστος του πρώτου.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *