Την άρση της δέσμευσης ασθενοφόρων σε αθλητικούς χώρους ζητά το υπουργείο Υγείας, καθώς δημιουργούνται κενά στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος κάνει έκκληση στις ΠΑΕ και ΚΑΕ να αναλάβουν οι ίδιες να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των γηπέδων.
«Κάθε ασθενοφόρο που είναι σε ένα γήπεδο το στερούνται 70.000 άνθρωποι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο όποιος πρόσθεσε ότι θα υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Ροτζιώκος, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της τετράμηνης λειτουργίας των μοτοσικλετών του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με αυτά οι μοτοσικλετιστές έχουν σπεύσει σε 460 περιστατικά, ορισμένα από τα οποία ήταν ιδίατερα σοβαρά.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε και σχέδιο ενίσχυσης του στόλου των ασθενοφόρων, καθώς όπως υπογράμμισε ο κ. Ροτζιώκος υπάρχουν ελλείψεις. Έτσι, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την προμήθεια 200 ασθενοφόρων.
Καπνός…ο αντικαπνιστικός νόμος
Τα κενά στους ελέγχους παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς μετά τις εννιά το βράδυ οι έλεγχοι γίνονται…καπνός, λόγω του ωραρίου των υπαλλήλων.
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υπάρχει κλίμα συνεργασίας με μεγάλους δήμους, αφού μετά από επικοινωνία πολλοί δήμαρχοι έδειξαν διάθεση για εντατικοποίηση των ελέγχων.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τον υπουργό, κανένας δήμαρχος δεν εμφανίστηκε αρνητικός σε ό,τι αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο.
Πηγή: tanea.gr