Συνάντηση Ραγκούση - ιδιοκτητών ταξί

Συνάντηση Ραγκούση – ιδιοκτητών ταξί

Την Παρασκευή (29/7), θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Γ.Ραγκούση, με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο. Ικανοποιώντας το σχετικό αίτημά τους, ο υπουργός θα συναντηθεί στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

Νωρίτερα, στο λιμάνι του Πειραιά, συγκεντρώθηκαν περίπου 2000 ιδιοκτήτες ταξί, μπροστά στις δυο πύλες της ακτής Ξαβερίου. Από τη συγκέντρωση δεν εμποδίστηκε η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων και των επιβατών από και προς τα κρουαζιερόπλοια, ενώ στο σημείο είχαν παραταχθεί και αστυνομικές δυνάμεις. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αυτοκινητιστών. Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα από ιδιοκτήτες ταξί θέλησαν να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι. Η αστυνομία επενέβη και τους απώθησε από την πύλη 12 στα γύρω στενά, όπου οι αυτοκινητιστές δημιούργησαν ένα μικρό οδόφραγμα το οποίο εν συνεχεία απομάκρυνε η τροχαία.

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο της Κρήτης συνεχίζουν τον αποκλεισμό των δύο εφοριών του νομού. Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν στις 8 το πρωί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας και πραγματοποίησαν πορεία πεζή, στο κέντρο της πόλης. Στη Λαμία, οι αυτοκινητιστές των ραδιοταξί σταμάτησαν τα τρένα στην περιοχή του Γοργοποτάμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, είχαν ζητήσει να συναντηθούν άμεσα μαζί του για να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους. Στο μεταξύ, στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο θέμα, αλλά είναι και διατεθειμένη να κάνει «διάλογο χωρίς προκαταλήψεις». Στην επιστολή της προς τον υπουργό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) ερμηνεύει την αναφορά του κ. Παπανδρέου για διάλογο «χωρίς προκαταλήψεις» ως μήνυμα προς το υπουργείο.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα προσέλθουν στη συνάντηση με τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα με κύριο άξονα τα πληθυσμιακά κριτήρια. Εν τω μεταξύ, την Τρίτη 2 Αυγούστου ο κ.Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί. Σχετικό αίτημα κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή, που συνεχίζει να επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Καράογλου και του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *