Συνάντηση Παπανδρέου-Ιερώνυμου

Συνάντηση Παπανδρέου-Ιερώνυμου

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, το μάθημα των Θρησκευτικών, η «Κάρτα του Πολίτη» και η αναλογία στις προσλήψεις τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Κυβέρνηση και Εκκλησία αποφάσισαν να συγκροτήσουν κοινή επιτροπή για να συζητηθούν αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν στην Εκκλησία.

Στην Επιτροπή θα προεδρεύει η υπουργός Παιδείας και από κυβερνητικής πλευράς θα μετέχουν υπουργοί ή εκπρόσωποι από τα υπουργεία Υποδομών, Υγείας, Οικονομικών και Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανέλυσε στον Αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες τη φιλοσοφία του Νέου Λυκείου, που προωθεί η κυβέρνηση, όπου προβλέπεται συγκεκριμένος τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών, καθώς η Εκκλησία έχει εκφράσει ενστάσεις, ζητώντας περισσότερο και ευρύτερο χρόνο διδασκαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της Εκκλησίας ζήτησε από την κυβέρνηση την αποδέσμευση των κεφαλαίων της που διατηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο περί μεταμοσχεύσεων, για την «εικαζόμενη συναίνεση» και την κάρτα του Πολίτη.

Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρχει ελαστικότερη εφαρμογή της ρύθμισης 1 προς 5 σχετικά με τις προσλήψεις και μεταθέσεις ιερέων.

Κατά την υποδοχή του κ. Ιερώνυμου ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι αναγκαία η συνέργια και η συνεργασία του κράτους και της εκκλησίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα ο καθένας βέβαια με τον ιδιαίτερο ρόλο του.

«Για να προκύψουν λύσεις ελπίδας, αισιοδοξίας, ώστε να μπει η Ελλάδα σε ένα διαφορετικό δρόμο».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι ήταν σωστή η επισήμανση του πρωθυπουργού και τόνισε: «Ο λαός προσβλέπει με αγωνία και έχει απαιτήσεις για να ξεπεραστεί η κρίση. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο.»

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *