Συμβασιούχοι, εγκληματικότητα στην ατζέντα του δήμου Αθηναίων

Συμβασιούχοι, εγκληματικότητα στην ατζέντα του δήμου Αθηναίων

Το ζήτημα των συμβασιούχων αλλά και η αύξηση της εγκληματικότητας ήταν τα πρώτα θέματα που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας (29/8/11), στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. «Ο δήμος θα ζητήσει τη συμπαράσταση της μειοψηφίας στο ζήτημα των συμβασιούχων» είπε στην εισήγησή του ο δήμαρχος της πόλης Γ. Καμίνης και υποστήριξε ότι «με ψυχραιμία και επιμονή, χωρίς να προκαλούμε αίσθημα πανικού θα επιδιώξουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Ο δήμος θα προσλάβει άνεργους – μέλη σε εννέα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με πεντάμηνες συμβάσεις. Αυτές θα γίνουν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αν και δεν έχει ακόμη καταστεί γνωστός ο αριθμός των συμβασιούχων που θα προσληφθούν, ο κ. Καμίνης διευκρίνισε ότι αυτοί δεν θα απασχοληθούν σε πάγιες θέσεις.

«Η διαδικασία θα είναι απόλυτα διαφανής. Οι ΜΚΟ, που έχουν κάνει σοβαρή δουλειά, θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους και την επίβλεψη της νομιμότητας των προσλήψεων θα την έχει το υπουργείο Εργασίας».

Για τους συμβασιούχους που ήδη απασχολούνται στο Δήμο, ο κ. Καμίνης είπε ότι έχει συντάξει και αποστείλει στην κυβέρνηση σχετική τροπολογία παράτασης του χρόνου εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι πάντως στο δήμο δια του εκπροσώπου τους Β. Πολυμερόπουλου δήλωσαν ότι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και θα αγωνιστούν μέχρι το τέλος. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου ο οποίος είπε ότι «η πόλη έχει φτάσει στα όριά της και κανένας δεν πρέπει να κρατάει τους δημότες ομήρους».

Παράλληλα ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι έχει ανέβει ο δείκτης της εγκληματικότητας στην πόλη καθώς τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί. Διαπίστωση που υιοθέτησε και ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος όμως υποστήριξε ότι εκτός από την εγκληματικότητα ο μέγιστος κίνδυνος της Αθήνας είναι η δημόσια υγεία όπου τα κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS έχουν αυξηθεί και όπως όλα δείχνουν οι διαστάσεις του προβλήματος είναι τέτοιες που δεν αντιμετωπίζονται με τις δύο κινητές μονάδες του δήμου. Όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης, το θέμα θα πρέπει να το αντιμετωπίσει η κεντρική κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας, το οποίο δεν έχει κάνει τίποτε ουσιαστικό μέχρι σήμερα.

Πηγή:kathimerini.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *