Τα συνδικάτα εμμένουν στην απόφαση για συλλαλητήρια στη ΔΕΘ

Τα συνδικάτα εμμένουν στην απόφαση για συλλαλητήρια στη ΔΕΘ

Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός των συνδικάτων για συλλαλητήρια κατά της κυβερνητικής πολιτικής, την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ), το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, παρά την απόφαση του Πρωθυπουργού να περιορίσει στο ελάχιστο την παρουσία του.

Ο Α. Σαμαράς θα φτάσει το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ και μετά το μεσημέρι, αφού συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ, της Helexpo ΑΕ και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Έτσι και αλλιώς ο Πρωθυπουργός δεν έχει τίποτε θετικό να πει. Μόνο αρνητικά για τον λαό μέτρα έχει να ανακοινώσει και ήδη έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ.

Κανονικά θα γίνει και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την ίδια μέρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως είπε ο εκπρόσωπός του, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Προβληματισμό για την εικόνα της Θεσσαλονίκης την περίοδο της ΔΕΘ και κυρίως την ημέρα των εγκαινίων έχουν εκφράσει ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος, απευθύνθηκε έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις, οι όποιες διαμαρτυρίες να μην καταλήξουν σε επεισόδια όπως σε προηγούμενες διοργανώσεις, η Θεσσαλονίκη να μην αστυνομοκρατείται και να είναι μια ανοιχτή πόλη και όχι πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις.

Τα συνδικάτα από την πλευρά τους τονίζουν ότι τα συλλαλητήρια που οργανώνουν είναι ειρηνικά.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *