Συζητήσεις με μαθητές για τα μηχανογραφικά

Δημόσια διαβούλευση για το χρόνο υποβολής των μηχανογραφικών ξεκινά το υπουργείο Παιδείας

Δημόσια διαβούλευση για το χρόνο υποβολής των μηχανογραφικών ξεκινά το υπουργείο Παιδείας

Δημόσια διαβούλευση με τους μαθητές για τον χρόνο υποβολής των μηχανογραφικών από το 2011 ξεκινά το υπουργείο Παιδείας, το οποίο παράλληλα προαναγγέλλει εκτεταμένες συνενώσεις τμημάτων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


Ο υφυπουργός Παιδείας, Γ.Πανάρετος, που έχει εισηγηθεί την κατάθεση των μηχανογραφικών όχι τον Ιούλιο, αλλά την άνοιξη, υποστηρίζοντας ότι περισσότερο περιορίζει παρά βοηθάει τους υποψηφίους το να γνωρίζουν τους βαθμούς τους, προτού το συμπληρώσουν, αναφέρει με συνέντευξή του στα «Νέα» ότι η απόφαση θα ληφθεί με κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση των υποψηφίων.

«Το θέµα αυτό αφορά και επηρεάζει αποκλειστικά τους υποψηφίους. Είναι λοιπόν οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους εκείνοι, των οποίων η γνώµη θα έχει καθοριστική σηµασία στη λήψη της τελικής απόφασης. Για τον λόγο αυτό, θα τεθεί σύντοµα σε διαβούλευση, όπου θα εκτεθούν οι λόγοι που συνηγορούν στην αλλαγή του χρόνου υποβολής, για να διατυπωθούν όλες οι απόψεις και να ληφθεί τελική απόφαση» τονίζει.

Ο υφυπουργός Παιδείας επισηµαίνει ότι σύντοµα αρχίζει και ο εκπαιδευτικός «Καλλικράτης» µε συνενώσεις τόσο πανεπιστηµιακών όσο και τµηµάτων ΤΕΙ και ισχυροποίηση της Μεταδευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, «χωρίς να υπάρχουν στεγανά κινητικότητας οριζοντίως και καθέτως».

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι η συνένωση τμημάτων που σήμερα είναι άκρως εξειδικευμένα», τονίζει ο κ.Πανάρετος.

Αναφερόμενος στο κείμενο διαβούλευσης για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στις προτάσεις που ετοιμάζουν τα πανεπιστήμια ο υφυπουργός Παιδείας απαντά: «Είναι καλό να γνωρίζει ο καθένας τον ρόλο του. ∆εν µπορεί µια Σύγκλητος να γίνει το Βατικανό της ελληνικής επικράτειας, αγνοώντας πλήρως τις προτάσεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά γόνιµο το να γίνεται διαβούλευση πάνω στις προτάσεις. Υπάρχουν οι κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις, αλλά υπάρχει και δυνατότητα εποικοδοµητικής συζήτησης για την ενδεχόµενη βελτίωση ή ακόµα και τροποποίησή τους».


Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *