Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων στο Σύνταγμα

Συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, οι συμβασιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η απόφαση για τη συγκέντρωση ελήφθη από το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Συμβασιούχων που συγκροτείται από συμβασιούχους 38 φορέων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Τα μέλη του Συντονιστικού, σε ανακοίνωσή τους, αφού υπενθυμίζουν τη δικαστική πορεία που έχουν ακολουθήσει οι συμβασιούχοι στον Άρειο Πάγο, αναφέρονται στην τελευταία δίκη η οποία έγινε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στις 20 Ιανουαρίου 2011, κατά την οποία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι.Τέντες και ο αρεοπαγίτης, Α.Δουλγεράκης, εισηγήθηκαν τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ακόμη, επισημαίνουν οι συμβασιούχοι ότι η παρουσία τους έξω από τον Άρειο Πάγο «θα συνεχιστεί μέχρι να κατανοήσουν οι αρεοπαγίτες μας ότι δεν μπορούν να προσαρμόζουν τις αποφάσεις τους ανάλογα με την βούληση των κυβερνώντων, καταπατώντας ουσιαστικά θεσμούς και όρκους και ανατρέποντας τη μία απόφασή τους μετά την άλλη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι έχουν αποφασίσει την συνέχιση του αγώνα τους σε όλα τα επίπεδα μέχρι την τελική τους δικαίωση και προστίθεται: «Η πορεία αυτή αποτελεί μονόδρομο για όλους εμάς, απέναντι στον στόχο της οριστικής μας εξόντωσης, μετά τη μακροχρόνια εκμετάλλευσή μας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ως πολίτες αυτού του κράτους έχουμε αποφασίσει να εναντιωθούμε απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική η οποία έχει ως στόχο τη μείωση των μισθών, τη μείωση των συντάξεων, το ξεπούλημα των περισσότερων φορέων του ελληνικού δημοσίου, τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη διάλυση και την οικονομική εξαθλίωση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων».


Posted in Κοινωνία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *