Στους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Στους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού την Τετάρτη, που στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και ίσως κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν τοπικά στα ανατολικά τα 6 μποφόρ,

Οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Δήμων στην Αττική
Οι κλιματιζόμενες αίθουσες στη Θεσσαλονίκη

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές όμως η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ίσως εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόνησσο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 βαθμούς Κελσίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόνησσο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 βαθμούς και πιθανόν τοπικά να φτάνει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη θα φτάνει μέχρι τους 38 βαθμούς.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *