Κίνδυνος στάσης πληρωμών στους δήμους

Κίνδυνος στάσης πληρωμών στους δήμους

Με στάση πληρωμών μέσα στο Φθινόπωρο προειδοποίησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα προβλεπόμενα από τον προϋπολογισμό λειτουργικά έξοδα των δήμων.

Μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση είναι σίγουρο οτι η Αυτοδιοίκηση θα καταρρεύσει και μαζί με αυτήν, οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι χρειάζεται ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση σε ότι αφορά το θέμα των 300 εκατομμυρίων ευρώ που υπολείπονται προκειμένου να μην γίνει στάση πληρωμών.

Στο βήμα αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ανακοίνωσε οτι ιδιώτες κινούνται προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών με πρώτη χορηγία του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στη φιλοξενία 3.000 παιδιών.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην ομιλία του τόνισε ότι ιδρύει αναπτυξιακή εταιρεία η οποία θα αξιοποιήσει κοινοτικά κονδύλια με μοναδικό στόχο να γίνουν έργα υποδομής και ανάπτυξης στην πρωτεύουσα, επισημαίνοντας ότι πλέον έργα υποδομής και ανάπτυξης μπορούν να χρηματοδοτηθούν μόνο από την Ευρώπη και ότι η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί με τη συρρίκνωση των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα αναρωτήθηκε αν υπάρχει κανένας άλλος δημόσιος τομέας που εξακολουθεί να λειτουργεί με 60% περικοπή των λειτουργικών του εξόδων.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *