Σήμερα η πανελλαδική πανεργατική απεργία

Σήμερα η πανελλαδική πανεργατική απεργία

Σε 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε συλλαλητήριο τους εργαζομένους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται με βασικά αιτήματα την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανάκληση της «επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης» όπως και να δοθεί τέλος στη «βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και στη φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής».

Ποιοι συμμετέχουν
Στην απεργία συμμετέχουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, σε τεχνικές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ και τον προαστιακό, σε ασφαλιστικά ταμεία, ναυτεργάτες και λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απεργία έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στην 24ωρη κινητοποίηση, τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει επίσης οι 6.000 οδοντίατροι της Αθήνας (ιδιώτες και συνεργαζόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ).Προσυγκέντρωση των υγειονομικών θα γίνει έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 10.30.

Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισε και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.00 το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης – Εμπορίου.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό σιδηρόδρομο.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Χειρόφρενο τραβούν και τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 8 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 10 το πρωί και μέχρι τη λήξη των συλλαλητηρίων, οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγιαστο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, όπως και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων (ΠΕΠΡΝ).

Ενδέχεται ακόμη, να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *