Πόσο αίμα πρέπει να χυθεί για να βάλουμε μυαλό;

Πόσο αίμα πρέπει να χυθεί για να βάλουμε μυαλό;

Δύο νεκροί, τρεις βαριά τραυματίες και τρεις ελαφρά είναι ο τραγικός απολογισμός από τη χρήση βεγγαλικών το φετινό Πάσχα.

Πίσω από τους αριθμούς κρύβεται η τραγωδία δύο ανθρώπων 30 και 39 ετών που έχασαν τη ζωή τους στη Ρόδο αλλά και του μικρού αγοριού από τη Δροσιά Χαλκίδος που δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε με κροτίδα στο πρόσωπο.

Βαριά τραυματισμένοι είναι επίσης ένας άνδρας από την Κάλυμνο που ακρωτηριάστηκε κι ένας άλλος άνδρας από την Αγία Τριάδα Μεσσηνίας όπου σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα έκρηξη σε αποθήκη κατά την κατασκευή βεγγαλικών. Στην ίδια έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά ακόμα τρεις άνθρωποι.

Το Πάσχα του 2010 είχαν καταγραφεί τρεις νεκροί, οκτώ βαριά τραυματίες και δύο ελαφρά.

Το διάστημα από 24 Μαρτίου μέχρι 24 Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα) έγιναν από την αστυνομία 12.050 έλεγχοι σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και διαπιστώθηκαν 142 παραβάσεις για παράνομη κατοχή πυροτεχνημάτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 387.197 κροτίδες, 484.740 βεγγαλικά, 1.801 φωτοβολίδες , 1300 καψύλλια, 688 αυτοσχέδια βαρελότα και 63 συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων και ρουκετών.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *