Να μην αναρτώνται στο Διαδίκτυο τα «πόθεν έσχες» τους ζητούν οι εισαγγελείς

Να μην αναρτώνται στο Διαδίκτυο τα «πόθεν έσχες» τους ζητούν οι εισαγγελείς

Λόγους ασφάλειας επικαλείται η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας προκειμένου να τεκμηριώσει την άρνηση της να αναρτώνται στο διαδίκτυο τα «πόθεν έσχες» δικαστών και εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα η Ένωση με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη υπογραμμίζει ότι η έκθεση σε «δημόσια θέα» των ονομάτων των συγγενικών προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας και των τραπεζικών μας λογαριασμών δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για τους δικαστικούς λειτουργούς και τις οικογένειές τους και επιπλέον δίνει την «ευκαιρία τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο».

Παράλληλα, η Ένωση τάσσεται υπέρ της ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας, κάτι όμως που είναι ανέφικτο υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, όπως η ίδια επισημαίνει.

Για το λόγο αυτό οι εισαγγελείς προτείνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να δημιουργηθούν δύο ειδικά προανακριτικά τμήματα στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα οποία θα στελεχωθούν με αστυνομικούς και εξειδικευμένους υπαλλήλους με απόσπαση από κρατικές υπηρεσίες.

Τέλος ζητεί να αυξηθούν κατά 11 οι θέσεις των αντεισαγγελέων Εφετών στις μεγαλύτερες Εισαγγελίες Εφετών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά), όπως επίσης να αυξηθεί κατά 16 και ο αριθμός των εισακτέων υποψηφίων εισαγγελέων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.
Δήλωση για το θέμα έκανε ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης: «Οι έλληνες δικαστές-θεματοφύλακες της διαφάνειας δεν μπορούν να απαιτούν απόκρυψη των περιουσιακών τους στοιχείων και των καταθέσεων τους»

Πηγή:koutipandoras.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *