Πυρκαγιά στις Αφίδνες

Πυρκαγιά στις Αφίδνες

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή των Αφιδνών.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβετικής, ενώ οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά έχουν εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Η φωτιά μαινόταν νωρίτερα ανεξέλεγκτη, σε διάφορες εστίες, από τις 4 τα ξημερώματα, σε μεγάλο μέτωπο που έφθασε το ενάμιση χιλιόμετρο, ενώ κινδύνευσαν και σπίτια.

Συγκεκριμένα, η φωτιά είχε φθάσει στην οδό Τραπεζούντος στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, κοντά στα διόδια.

Μεγάλο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή της Δροσοπηγής στα όρια του Κρυονερίου, όπου καίει σε ρεματιές με πυκνή βλάστηση.

Όπως είπε στη ΝΕΤ ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Ν. Πέππας, η πυρκαγιά ξέσπασε στη Δροσοπηγή και πέρασε και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού.

Το μέτωπο που ήταν στον Άγιο Στέφανπο είναι πλέον υπό πλήρη έλεγχο, ενώ μαίνεται ακόμα στη Δροσοπηγή, χωρίς να κινδυνεύουν οικίες.

Νωρίτερα, ήταν κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, από τη Βαρυπόμπη έως το Καπανδρίτι και στα δύο ρεύματα, ενώ τώρα η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Πυρκαγιές σε Εύβοια και Κεφαλλονιά
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτήν την ώρα 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσα της Κεφαλλονιάς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ και ένα αεροσκάφος.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *