Ποδήλατα στο Μετρό

Ποδήλατα στο Μετρό

Πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς ποδηλάτων με τους συρμούς του Μετρό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο για την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Βούγιας, το πρόγραμμα αυτό θα αρχίσει την 1η Μαρτίου και θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και τις Κυριακές από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας.

Σύμφωνα με τον κ. Βούγια, η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει τέσσερις μήνες και στο τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα του εν λόγω μέτρου για πολίτες και ποδηλάτες.

Όπως τόνισε ο κ. Βούγιας, το μέτρο θα διαφυλαχθεί, διαφημιστεί και προωθηθεί και από τους ίδιους τους ποδηλάτες, εκτίμησε ότι θα είναι καλό για όλους, για να ενθαρρυνθεί η ποδηλατοκίνηση και να ενισχυθεί με τη ζωντάνια και τη χαρά της μετακίνησης με το μετρό.

«Μάς ενδιαφέρουν οι συνδυασμένες μεταφορές και είμαι βέβαιος ότι θα πάει πολύ καλά και ενδεχομένως να το επεκτείνουμε και σε κάποιες άλλες ώρες και μέρες, που δεν θα έχει συσσωρευμένη κίνηση» κατέληξε ο κ. Βούγιας.

Παρόμοιο πιλοτικό πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί με επιτυχία και στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, το οποίο όμως ανεστάλη από τότε που άρχισαν να εκτελούνται τα έργα ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.


Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Ακόμα περισσότερα ποδήλατα στους συρμούς του Μετρό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *