Πιέσεις για μείωση των αποζημιώσεων

Πιέσεις για μείωση των αποζημιώσεων

«Ανοικτό» κρατά η τρόικα το ενδεχόμενο αλλαγής του καθεστώτος των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στην προοπτική της μείωσης του κόστους για τις επιχειρήσεις, όπως ζητούσε με το e-mail της προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Πιέσεις για μείωση των αποζημιώσεων

Πιέσεις για μείωση των αποζημιώσεων

Μολονότι διακόπηκε -με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά προς τον υπουργό Ι. Βρούτση- η συνέχιση της απ’ ευθείας διαπραγμάτευσης με την τρόικα τόσο του ζητήματος των αποζημιώσεων όσο και του ελαστικού ωραρίου και της απασχόλησης την έκτη ημέρα χωρίς πρόσθετη αμοιβή (το συγκεκριμένο θέμα, όπως είναι γνωστό, έχει παραπεμφθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης), πληροφορίες της «Η» αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα διακινήθηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο συγκριτικά στοιχεία με τον χρόνο προειδοποίησης και το ύψος των αποζημιώσεων που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε μεγάλη απόκλιση», τόνιζαν, χθες, κυβερνητικά στελέχη, εκτιμώντας ότι «παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης στο καθεστώς των αποζημιώσεων». «Αν όχι μαζί με το πακέτο των περικοπών των 11,7 δισ. ευρώ, μέσα στο 2013, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που θα υπαγορεύει η τρόικα με την Εκθεση Αξιολόγησης».

Προειδοποίηση
Οι αλλαγές στις αποζημιώσεις είτε θα αφορούν στον χρόνο προειδοποίησης που θεωρείται υψηλός -με δεδομένο το γεγονό ότι μόνο μέσω της προειδοποίησης μειώνονται κατά 50% τα ποσά- είτε και στο ύψος των αποζημιώσεων, που, όμως, «σκοντάφτει» στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ελλειμματικό σύστημα προστασίας των απολυομένων, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες.

Πηγή:imerisia.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *