ΓΣΕΕ: Προς 24ωρη πανελλαδική απεργία το Φεβρουάριο

ΓΣΕΕ: Προς 24ωρη πανελλαδική απεργία το Φεβρουάριο

Συνέχιση των αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα με πλαίσιο, αιτήματα και ημερομηνία που θα καθοριστούν από τα Όργανα Διοίκησης της ΓΣΕΕ, αποφάσισε αργά την Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή περίπου 180 συνδικαλιστικών στελεχών (Πρόεδροι ή αναπληρωτές Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών) από όλη τη χώρα.

Ο προσανατολισμός είναι για κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας μέσα στο Φεβρουάριο, καθώς απομένουν δύο μήνες για το προγραμματισμένο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος μίλησε για το χαρακτήρα της αντεργατικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας την πολιτική του μνημονίου «άνιση, άδικη και αναποτελεσματική».

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος κατέθεσε την πρότασή του «για την ανάγκη υπογραφής νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2013» και πρότεινε «με μαζικές διαδικασίες από τα κάτω η εργατική τάξη να απαντήσει στην εργοδοσία και την κυβέρνηση με 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία μέσα στο Φλεβάρη».

Η ανακοίνωση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ:
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή περίπου 180 συνδικαλιστικών στελεχών (Πρόεδροι ή αναπληρωτές Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών) από όλη τη χώρα.

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα σοβαρά και κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από τις μνημονιακές αντεργατικές και αντικοινωνικές κυβερνητικές πολιτικές και κυρίως αυτό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά η αναγκαιότητα για συντονισμό των αγώνων, των δράσεων και παρεμβάσεων του σ.κινήματος για την αποδέσμευση από τα δεσμά των μνημονίων, της ύφεσης και αναπαραγωγής της κρίσης.

Γι΄αυτό το λόγο, το Γενικό Συμβούλιο έδωσε ομόφωνη κατεύθυνση για συνέχιση των αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα με πλαίσιο, αιτήματα και ημερομηνία που θα καθοριστούν από τα Όργανα Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Στο επικείμενο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα γίνει το Μάρτιο θα καθοριστούν αναλυτικά και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Δράσης, οι διεκδικήσεις και οι προτάσεις των συνδικάτων για την απόκρουση και ακύρωση των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Πηγή:enet.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *