Οργή για την παράταση του status quo στον Ασωπό

Οργή για την παράταση του status quo στον Ασωπό

Οξύτατη αντίδραση των κατοίκων του Ασωπού για την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να παρατείνει την προσωρινή λύση που επιβλήθηκε το 2010

Το Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού (ΙΤΑΠ), που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου του Ασωπού, επικρίνει την απόφαση κάνοντας λόγο για αδράνεια και αναβλητικότητα της δημόσιας διοίκησης.

Σημειώνει επίσης ότι οι δράσεις της πολιτείας δεν έχουν σε καμία περίπτωση τον χαρακτήρα του επείγοντος όπως επιβάλλει η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακόμη αναφέρουν οτι «ο Ασωπός δέχεται και ξεπλένεται από χιλιάδες κυβικά καθαρού νερού που διοχετεύει η ΕΥΔΑΠ ως περίσσευμα. Κάλλιστα θα μπορούσαν αυτά τα νερά να χρησιμοποιηθούν για να έχουν καθαρό ποτιστικό νερό οι αγρότες της περιοχής και να λυθεί οριστικά το θέμα της ποιότητας και ασφάλειας των τοπικών αγροτικών προϊόντων».

Διαφωνίες διατυπώνονται και στο σχέδιο για τη μεταφορά βιομηχανικών αποβλήτων στον βιολογικό της Μεταμόρφωσης.

Όπως αναφέρουν δεν δίνεται μόνιμη λύση στο πρόβλημα και αναβάλλεται για το μέλλον η υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών διαχείρισης αποβλήτων στη βιομηχανική περιοχή του Ασωπού από τους ενδιαφερόμενους.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Κοινωνία, Οικολογία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *