Ολοκληρώθηκαν τα έργα διάνοιξης της σήραγγας των Τεμπών

Ολοκληρώθηκαν τα έργα διάνοιξης της σήραγγας των Τεμπών

Το μεγαλύτερο οδικό τούνελ στα Βαλκάνια με μήκος έξι χιλιόμετρα, η σήραγγα των Τεμπών «Τ2», ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα έπειτα από εργασίες δύο ετών και εννέα μηνών

Στη σήραγγα υπάρχουν δύο κλάδοι, ένας για κάθε κατεύθυνση, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα που έχει αναλάβει η κοινοπραξία, η διαδρομή στην κοιλάδα των Τεμπών και στον Πλαταμώνα θα διαρκεί μόλις 15 λεπτά.

Το «παρών» στην ολοκλήρωση των εργασιών έδωσε παράγοντες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και το προσωπικό των εταιρειών.

Η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, που έχει αναλάβει το έργο, κάνει λόγο για «ένα νευραλγικό έργο που στόχο του έχει να εξαλείψει τα τελευταία επικίνδυνα σημεία της οδικής σύνδεσης Αθήνας – Θεσσαλονίκης», χαρακτηρίζοντάς το «τεράστιας εθνικής σημασίας με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για ολόκληρη τη χώρα».

Πάντως, ο παραχωρησιούχος επισημαίνει ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη χρηματοδότηση και την πρόοδο των εργασιών, αναφέροντας την μείωση των εισπράξεων από τα διόδια. Σημειώνει πάντως ότι, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, θα συνεχιστεί η υλοποίηση του έργου με στόχο την παράδοσή του το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *