Οικονομική ασφυξία στα ΤΕΙ

Οικονομική ασφυξία στα ΤΕΙ

Στην Δικαιοσύνη προτίθενται να καταφύγουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο για την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα ιδρύματα.

Στην έκτακτη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον του υπουργού Παιδείας, Κ Αρβανιτόπουλου, οι πρόεδροι των ΤΕΙ αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα,εξαιτίας και του «κουρέματος» των αποθεματικών τους.

Όπως είπαν, από τον Σεπτέμβριο, τα ΤΕΙ δεν θα έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους προβλήματα, ενώ δυσλειτουργίες παρατηρούνται και λόγω του νέου νόμου. Ακόμη και στα επτά Ιδρύματα που έχουν εκλεγεί Συμβούλια Διοίκησης δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ο νέος νόμος ουσιαστικά, αφού δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι και αποφάσεις που είναι απαραίτητες για να μην υπάρχουν νομικά «κενά».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε του προέδρους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ότι θα βρεθούν λύσεις και η κατάσταση θα εκτονωθεί, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα με κινητοποιήσεις προειδοποιούν καθηγητές των Πανεπιστημίων, λόγω των φημολογούμενων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *