Έκλεισαν έξι νυχτερινά κέντρα της Αθήνας

Λουκέτο σε έξι νυχτερινά κέντρα της Αθήνας έβαλε το ΣΔΟΕ

Λουκέτο σε έξι νυχτερινά κέντρα της Αθήνας έβαλε το ΣΔΟΕ

Λουκέτο σε έξι νυχτερινά κέντρα της Αθήνας έβαλε το ΣΔΟΕ, εξαιτίας των φορολογικών παραβάσεων που διαπιστώθηκαν κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Από τις 15 επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας την διασκέδαση, στις οποίες διενήργησαν έλεγχο οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι σε 12 επιχειρήσεις δεν εφαρμοζόταν οι διατάξεις του Ν. 3888/2010 και καταλογίσθηκαν συνολικά 516 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε έξι επιχειρήσεις επισύρουν και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 του Ν.2523/97, όπως έχει συμπληρωθεί με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 του Ν. 3888/2010, δηλαδή αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι θα συνεχίσει παρόμοιες επιχειρήσεις και εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, διευρύνοντας το φάσμα ελέγχων παράλληλα και με διασταυρώσεις στοιχείων σε επιχειρήσεις, ώστε να εντοπιστούν παραβατικές περιπτώσεις επιχειρήσεων και να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα και απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης, μέσα από τη συνέπεια των πολιτών και των επιχειρήσεων, αξιοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε να αλλάξει η κατεστημένη νοοτροπία στην αντιμετώπιση του φορολογικού συστήματος που τροφοδοτεί την αδικία και την ανισότητα και στερεί πολύτιμους πόρους από το κράτος και τους πολίτες.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *