Το νέο ωράριο στην Ακρόπολη

Το νέο ωράριο στην Ακρόπολη

Ανοικτή για το κοινό, από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, θα είναι εφεξής η Ακρόπολη, όπως ανακοίνωσε χθες –παγκόσμια ημέρα Μουσείων– ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

«Από εδώ και πέρα και για πάντα η Ακρόπολη θα ανοίγει στις 8 το πρωί και θα κλείνει στις 7 το βράδυ, χειμώνα-καλοκαίρι. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και το εξασφαλίσαμε μέσω των μετατάξεων που έχουν πραγματοποιηθεί. Έχουμε πλέον το προσωπικό που χρειαζόμαστε για να μένει πάντα ανοιχτή η Ακρόπολη, κάτι που θέλαμε τόσο καιρό και καταφέραμε να κάνουμε όπως είχαμε υποσχεθεί», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος από το κατάμεστο Μουσείο της Ακρόπολης χθες το απόγευμα.

«Η Αθήνα δεν είναι μόνο δυσκολίες και επεισόδια και φωτιές όπως βλέπουμε κατά καιρούς – και είναι αυτές οι εικόνες που κυρίως βγαίνουν και στο εξωτερικό. Η Αθήνα είναι μια πόλη η οποία είναι αυθεντική, ζωντανή, κοσμοπολίτικη, ευχάριστη, μια σημαντική πόλη που όλος ο κόσμος θέλει να επισκεφθεί. Τα μηνύματα αυτά έχουν αρχίσει να περνούν και στο εξωτερικό και η προσέλευση επισκεπτών από το εξωτερικό αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα είναι σημαντική», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτό θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Πλέον», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γερουλάνος, «η Ακρόπολη θα είναι ανοιχτή στο κοινό ως τις 7 το βράδυ και είμαι περήφανος που αυτό θα αναδείξει την Αθήνα όπως της αξίζει, όπως αξίζει στους κατοίκους της, ενώ ταυτόχρονα θα την κάνει πιο ευχάριστο τουριστικό προορισμό».

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *